לא על הפייתון לבדו – הספרים הדיגיטליים שקראתם ב- 2016

לפחות בכל הנוגע לספרים אלקטרוניים, בספריה למדעים מדויקים ולהנדסה שנת 2016 היתה שנת התוכנה. קראתם השנה במיוחד ספרי לימוד תכנות בשפות ג'אוה java  ו- פייתון python , וכן ספרים על עיצוב ופיתוח תוכנה. בנוסף בלט תחום הנתונים, בין אם מדובר במאגרים, במחסנים, בארכיטקטורות, בכרייה או בניתוח, שנת 2016 היתה גדולה ב-DATA.

תופעה מעניינת נוספת היתה שרידותה מעוררת ההשתאות של סדרת ספרי הלימוד

Schaum's outlines  schaum's outlines   לה מלאו בשנה החולפת שמונים שנה, סדרת ספרים שגם בלבושם הדיגיטלי זכתה לביקוש רב.

תחומים בולטים – פייתון, ג'אוה, ביג דאטה, ספרי שאום

ספרי הפייתון בספרית ניימן מהווים בימינו כמעט ז'אנר עצמאי. מדובר באוסף מרשים המתעדכן על בסיס קבוע. הספר הנקרא ביותר בתחום השנה היה ספר הלימוד המקיף Learning Python. לצדו נקראו גם הספר Numerical Python העוסק בחבילה המתמטית-מדעית של פייתון, והספר Professional Python המיועד למתכנתים מנוסים יותר. מומלץ גם לבדוק את האוסף הרחב המכסה את למידת השפה בכל הרמות ובתחומים שונים (למידת מכונה, עיבוד שפה, מבני נתונים ועוד).

Professional Python Learning Python, 5th Edition Numerical Python: A Practical Techniques Approach for Industry

java

אוסף ספרים נרחב נוסף בספריה הוא בשפת התכנות ג'אוה. המהדורה העשירית של הספר Java How To Program, מאת פול והרווי דייטל היתה בין הספרים הדיגיטליים המבוקשים ביותר השנה. נוסף לספר זה הראיתם התעניינות מיוחדת בספרים Java Design Patterns: A Tour of 23 Gang of Four Design Patterns in Java, ובספר Pro Java 8 Programming .

Pro Java 8 ProgrammingJava How To Program  java Design Patterns: A Tour of 23 Gang of Four Design Patterns in

big data

באופן לא מפתיע הופיע המידע-הגדול כנושא חם בחיפוש ספרים בספריה. אלה הספרים בהם התעניינתם במיוחד בשנה שחלפה:

Data Science and Big Data Analytics: Discovering, Analyzing, Visualizing and Presenting DataStatistical Data Analytics: Foundations for Data Mining, Informatics, and Knowledge DiscoveryGetting Started with Data Science: Making Sense of Data with AnalyticsMathematical Problems in Data Science: Theoretical and Practical Methods

schaum's outlines

אם יש ערך כלשהו לרשימת פופולאריות בתחומים מורכבים כמדעים וכהנדסה – שחלק גדול מהספרות שבהם מובנת רק למתי מעט – הוא דווקא בתחום הבנת היחס בין חדשנות לבין ידע יסודי. מחד גיסא, ראינו השנה פניה לספרי הלימוד, התכנות, המחקר, המתודולוגיה והטכנולוגיה העדכניים ביותר. מאידך גיסא, הופעת סדרת ספרי הלימוד הותיקה שאום'ס schaum's outlines במניין הספרים הדיגיטליים המבוקשים ביותר חודש אחר חודש מלמדת כנראה על רציפות בחינוך המדעי היסודי.

להלן ספרי הסדרה שעניינו אתכם במיוחד:

Schaum's Outline of Statistics Schaum's Outline of Electronic Devices and Circuits, Second Edition Schaum's Outline of Mathematical Handbook of Formulas and Tables (3rd Edition) Schaum's Outline of Electric Circuits

ספרים מבוקשים

ספר הלימוד The Art of Multiprocessor Programming, של פרופ' מוריס הרליהי מאוניברסיטת בראון, ושל פרופ' ניר שביט מהחוגים למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב וב- MIT, הגיע לרשימת הספרים האלקטרוניים הנקראים ביותר השנה. הספר מחולק לשני חלקים: תיאורטי ופרקטי, ויכול לשמש כמדריך למתכנת או כבסיס לקורס שלם בנושא תכנות מרובה-מעבדים. בספר דוגמאות בשפת ג'אוה.

The Art of Multiprocessor Programming

ספר נוסף שעניין אתכם הוא ספרו של פרופ' דניאל ג'קסון מ-MIT-

Software Abstractions: Logic, Language, and Analysis

הספר עוסק בעיצוב תוכנה באמצעות כלים פורמליים אוטומטיים. הספר מתמקד בשפת האפיון Alloy, אותה יצר המחבר.

Software Abstractions: Logic, Language, and Analysis

ספר מתקדם בגיאוסטטיסטיקה שזכה לעניין רב השנה בספריה הוא הספר Geostatistics: Modeling Spatial Uncertainty, Second Edition. הספר עוסק במודלים  סטטיסטיים המאפשרים לבצע הערכות מרחביות ומרחביות-טמפורליות. הספר יכול לשמש קהל חוקרים רחב, ביניהם חוקרים במדעי כדור הארץ, בגיאוגרפיה, בסטטיסטיקה, בפיזיקה ובתחומים משיקים.

Geostatistics: Modeling Spatial Uncertainty, Second Edition

סדרת ספרים בתחום הנדסת החומרים והכימיה שזכתה לפופולאריות השנה היא המהדורה השניה של המדריך – Handbook of Crystal Growth – של הוצאת אלסוויר. תחום גידול הגבישים ניזון משדות ידע רבים, ביניהם הנדסת חומרים, כימיה, פיזיקה של מוצקים ומתמטיקה. זהו תחום ששורשיו בעולם העתיק. בעשורים האחרונים הפך גידול הגבישים לאחד התחומים המשפיעים ביותר על ההתקדמות הטכנולוגית, בשל השימוש בגבישים לשם יצירת מוליכים-למחצה וחומרים אופטיים. המדריך בו התעניינתם הוא אחד המקיפים והעדכניים בתחום.

Handbook of Crystal Growth Handbook of Crystal Growth Handbook of Crystal Growth

ספרים נוספים שנקראו במיוחד בשנת 2016

Renewables 3D Scientific Visualization with Blender Introduction to Probability  Biomaterials Science: An Introduction to Materials in Medicine, Third Edition Introduction to the Mathematical Physics of Nonlinear Waves Molecular Electronics - An Introduction to Theory and Experiment   The Finite Element Method: Its Basis and Fundamentals, Sixth Edition Introduction to Microfabrication, Second Edition

הספרים האלקטרוניים  בספריה למדעים מדויקים ולהנדסה

אוסף הספרים האלקטרוניים בספריה הוא רחב ביותר ומתעדכן על בסיס שבועי. האוסף מקיף את כל תחומי הליבה של הפקולטות למדעים מדויקים ולהנדסה, והוא מכיל מבחר עצום של ספרי מחקר, הדרכה ולימוד, לקט הספרים שלעיל מהווה רק חלק זעיר ממנו. אנו ממליצים מאוד לבדוק את חבילות הספרים האלקטרוניים בספריה. אנו במדור רכש נשמח לשמוע על החוויה שלכם בשימוש בספרים אלו.

אתם מוזמנים לפנות אלינו גם בדוא"ל: sveta@tauex.tau.ac.il