סיכום חודש הדרכות RefWorks

במהלך חודש מרץ העבירה הספרייה מספר הדרכות לקהל האוניברסיטה בנוגע ל RefWorks  – מערכת לניהול ביבליוגרפי. מה למדנו מההדרכות ולאן ממשיכים מכאן?

למה הגעתם להדרכות?

אחד הדברים המעניינים בהדרכות הוא קבלת משוב מהשטח. מתברר שהסיבות בגינן RefWorks  מעניינת אותנו כספרניות, אינן תמיד זהות לסיבות בגינן מגיעים סטודנטים וחוקרים. לדוגמא, בעוד אנו רואים את היכולת ליצור ביבליוגרפיה באופן מהיר כאחד הפיצ'רים המועילים והמושכים ביותר של RefWorks, חלק מהסטודנטים לתארים מתקדמים שהגיעו להדרכות הביעו עניין רב יותר דווקא ביכולת לחלוק תיקיות ומאמרים עם אנשים אחרים. דבר זה מדגיש כמה חשוב הפידבק מהשטח לגבי שירותי הספרייה ואנחנו מעודדים אתכם תמיד ליצור קשר ולומר לנו מה חסר לכם ומה עוזר לכם בשירותים ומערכות שהספרייה מספקת.

הסטודנטים הגיעו מסיבות שונות: בהמלצת מנחה, כי הם בתחילת דרכם המחקרית ורוצים לעבוד מסודר, או כי כבר התחילו לעבוד עם המערכת ורוצים להעמיק את הידע שלהם בה.

סטודנטים הגיעו להדרכות הפתוחות לקהל שפרסמנו מראש, או קבעו איתנו תאריך אחר להדרכות פרטיות.

מה אנחנו כספרניות למדנו מההדרכות?

למרות ההכרות שלנו עם המערכת שאלות הסטודנטים היו ממוקדות ידע וצרכים שלהם ולעיתים ראינו שאין לנו את המידע הדרוש לכם. דבר זה תמיד משמח כי זה מלמד אותנו על הפער בין מה שאנחנו חושבות שחשוב לדעת, לעומת הצרכים האמתיים של הסטודנטים. השאלות הנשאלות גורמות לנו להעמיק יותר במערכת ואף לפנות אל ספקי התוכן כדי לקבל מידע מדויק יותר על שאלות הסטודנטים. לכן נגיד שוב, תמיד פנו אלינו בכל שאלה, אם אין לנו תשובה מידית נברר ונחזור אליכם. הדבר מאפשר לנו לדעת טוב יותר מה הם הצרכים שלכם ובאילו כלים כדאי לנו להשקיע.

בהדרכות הראנו שבאמצעות RefWorks:

• ניתן לאסוף בקלות רבה מידע ומאמרים ממערכת החיפוש דעת"א , ממאגרי מידע כגון  Scopus, IEEE Xplore, Web of Science, Engineering Village, וכן מ Google Scholar ועוד. נוח מאוד גם להשתמש בכפתור Save to RefWorks בדפדפן.
  • ניתן להעלות את הטקסט המלא של המאמרים לRefWorks  ואף למרקר, לסמן ולכתוב הערות על הטקסט המלא עצמו, בתוך RefWorks  .
  • ניתן לחלוק את הנתונים עם אנשים נוספים בקהילת האוניברסיטה,
  • ניתן ליצור ביבליוגרפיה מידית ומהירה באמצעות RefWorks  במקום לכתוב אותה בעצמנו רשומה – רשומה.
  • ניתן לקשר באופן ישיר בין RefWorks  לWord. דבר המאפשר כתיבה אקדמית ויצירת מראי מקום  באופן מהיר ומדויק.
  • לכל אחד מאלו, ראינו מספר דרכים לעשות זאת, נגענו ביתרונות והחיסכון הרב בזמן שהדבר נותן בתהליך המחקר.

פוסטר הזמנה להדרכות

אנחנו מוסיפות כאן שאלות  שנשאלו על ידי המשתתפים בהדרכות  ומזמינות אתכם לקבוע הדרכה אודות RefWorks עם מדור שירותי מידע והדרכה.

1. האם ניתן להעביר קבצי טקסט מלא (לא רק ביבליוגרפיה) מגירסת שולחן העבודה של מנדליי?

כן, אם התחלתם לעבוד עם מנדליי ומעוניינים לעבור לעבוד עם RefWorks, ניתן להעביר בלחיצת כפתור את כל המידע שיש לכם במנדליי ל RefWorks, כולל קבצי טקסט מלא.

1. מאיפה ניתן לעבוד עם RefWorks?

מכל מקום שיש בו חיבור מחשב וחיבור לאינטרנט. מדובר בגירסא וובית שניתן לגשת אליה מכל מקום ואף להוריד קבצים שהעליתם אליה.

1.  האם RefWorks עובד עם  Latex?

ל RefWorks יש יכולת הורדת רשומות בפורמט BibTex בלחיצת כפתור. פורמט זה עובד עם Latex.

1. אם אני מעלה PDF שכבר מירקרתי או הוספתי אליו הערות באמצעות adobe acrobat האם יראו את ההערות?

אם ההערות והמרקורים הם חלק מהמטא דאטא של ה PDF, כן. אופציית המרקור וכתיבת הערות במאמר קיימת גם ב RefWorks  ומומלץ להשתמש בה.

1. האם יש אפשרות להעביר אל RefWorks רשומות שראינו ב BrowZine?

כן ניתן לייצא רשומות ב  BrowZine באמצעות פורמט Ris הנתמך על ידי RefWorks  .
לאן ממשיכים מכאן?

הספרייה תמשיך לעשות הדרכות אודות RefWorks . אם אתם מעוניינים בהדרכה אישית או קבוצתית, צרו איתנו קשר בדואר אלקטרוני sciref@taiex.tau.ac.il, טלפון: 03-6406039 או מלאו טופס.

תגובה אחת בנושא “סיכום חודש הדרכות RefWorks”

1. פתחנו בפייסבוק קבוצה ייעודית למשתמשי רפוורקס ואתם מוזמנים להצטרף.
    בקבוצה תוכלו להתעדכן לגבי הדרכות מקוונות , חידושים בתוכנה, ועוד. כמובן גם להתייעץ ולשאול שאלות.
    שם הקבוצה: RefWorks משתמשי אוניברסיטת תל אביב