5 דברים שתמיד רציתם לשאול את מדור השאלה

1. למה אתם כל הזמן שולחים אותנו למכונה להשאלה עצמית?

אמנם אתם לא שואלים אותנו פנים אל מול פנים, אבל פניכם התוהות אומרות הכל. לכן חשבנו שכדאי להבהיר את הסיבה. ולא, התשובה אינה כי אין לנו כוח להעביר את הברקוד. דווקא להפך, כל ספרנית מתלמדת חולמת להגיע לרגע שבו תוכל לשלוף את הברקוד וללחוץ, זה נורא מספק. אבל, אנחנו רוצות שתתנסו במכונה כדי שתוכלו תמיד לשאול ספרים בהשאלה עצמית, ולא תצטרכו לחכות בתור לדלפק.

זה קצת כמו להוציא כסף מכספומט או לחכות בתור בסניף, לא?
זאת ההזדמנות לציין כי בעת ההשאלה במכונה אתם אמורים להגיע למסך שמאפשר הדפסת קבלה.
קבלה ממכונת השאלה
הקנא וקסלודב זאת אני.
אם לא הגעתם למסך זה, ההשאלה לא התבצעה כראוי (ואז הספר מצפצף ביציאה, וסתם פדיחות).

2. מה זה הפס האדום/ירוק/צהוב על הספרים?

הפסים נועדו בעיקר לאותת לכם באיזה סוג ספר מדובר (כן, כן, זה אמור לעזור ולא לבלבל!). אז:
ספרים עם סימונים שונים למשך השאלה
צהוב = ספר קורס – כלומר הספר הוא קריאת חובה בקורס כלשהו, או פשוט נורא נורא פופולרי לנושא מסוים. בד"כ פס צהוב משמעו השאלה לשבוע, עם הארכה אוטומטית, כל עוד יש עותקים נוספים פנויים ואין הזמנות.
אדום (תואר ראשון)/ ירוק (תארים מתקדמים)= השאלה ללילה החל מהשעה 16:00 ועד 9:45 למחרת, או בימי חמישי השאלה מהשעה 16:00 עד יום ראשון ב9:45. למה 9:45? כי אנחנו רוצות שהספר יהיה בתוך הספריה במהלך היום למי שרק רוצה לעיין בו או לצלם ממנו. היינו כותבות 8:30, אבל אנחנו מניחות שאתם לא ערים בשעות כאלה.

3. למה צריך להחזיר מחשבים ניידים חצי שעה לפני סגירת הספריה? יש עוד חצי שעה!

אז נכון, יש עוד חצי שעה, אבל בחצי השעה הזאת אנחנו צריכות לבצע החזרה של כ-30 מחשבים, לוודא שכולם כבויים (אז נא לכבות, אנחנו פחות בקטע של לבהות במסך כחול של LOGGING OFF), ולסדר אותם בארונות כדי שהם יהיו מוכנים ומזומנים ליום חדש של השאלות.

השאלת מחשבים
"אפשר את הקטנים החדשים?"

4. למה אתם כל הזמן שולחים אותנו לדלפק הדרכה ("שאלו אותנו" באותיות כחולות ענקיות שאף אחד משום מה לא רואה)?

שאלו אותנו - מדור מידע והדרכה
טה דה!

לא, זה לא כי אנחנו לא יודעות לעזור (אנחנו ספרניות וכמובן יודעות הכל). שמעתם פעם את הביטוי TEACH A MAN  HOW TO FISH? אנחנו יכולות לחפש לכם בשמחה את הספרים בקטלוג, אבל חשוב לנו שתדעו להסתדר בכוחות עצמכם, גם כי אתם רבים ואנחנו מעטות, וגם כדי שתוכלו לחפש פריטים מהבית, לבצע הזמנות ולבדוק השאלות בחשבון שלכם. מדור שירותי מידע והדרכה ישמחו תמיד לסייע לכם.

5. כמה ספרים מותר לי לשאול? (כן, לשאול ולא להשאיל, או להשכיר, או לחכור. שמענו גם לחכור)

תלמידי תואר ראשון = 6 ספרים עם פס צהוב, 6 ספרים ללא פסים, וספר אחד עם פס אדום/ירוק (שמור ללילה).
תלמידי תואר שני ושלישי = 16 ספרים (פס צהוב או ללא פס), וספר אחד עם פס אדום/ירוק (שמור ללילה).
מותר לקחת הרבה ספרים
אפילו הספר האהוב עליי נמצא פה.

בפעם הבאה:

למה משלמים קנסות? איפה חדו"א 1? היכן הכי שקט בספריה? ולמה כל ערב יש ריח מטורף של פופקורן בספריה???