ברוכה הבאה למנהלת הספרייה החדשה אנקה בדולסקו

זאת אנקה

מנהלת הספרייה

אנקה נכנסה לתפקיד מנהלת הספרייה שלנו בתחילת יוני במקום אילנה פרי שפרשה לגמלאות. לכבוד כניסתה לתפקיד שאלנו אותה כמה שאלות.

ספרי לנו קצת על עצמך במישור האישי

אני בת 39, ואני גרה בקריות עם ליאור (סטטיסטיקאי ונגן בסון), וג'ולי (חתולה ג'ינג'ית אדישה). כן, כל יום אני נוסעת מהקריות לפה, זמן מושלם לנטפליקס + קפה + מאפה.

ספרי לנו קצת על עצמך במישור המקצועי

אני בעלת תואר ראשון בספרות אנגלית, ולימודי מידען/ספרן מוסמך מאוניברסיטת חיפה, ותואר שני בלימודי מידע עם התמחות בניהול ידע בארגונים מאוניברסיטת בר אילן. בתחילת הקריירה שלי ניהלתי ספרייה בבית הספר הריאלי העברי בחיפה, לאחר מכן ניהלתי את ספריית משרד החוץ בירושלים, ולאחר כשנתיים בתפקיד ראש מדור השאלה בספרייה שלנו, נבחרתי למנהלת הספרייה החדשה.

זה המייל שלי ancabadu@tauex.tau.ac.il ואני מעודדת אתכם ואתכן לכתוב לי ולשאול כל דבר.

איזה מקום\מרחב בספרייה את הכי אוהבת?

המרחב האהוב עליי בספרייה הוא דלפק ההשאלה – אני אוהבת לעזור ולקדם את פני הבאים והבאות לספרייה, וחשוב לי לייצג את הספרייה בחיוך 🙂

איזה חלק בקמפוס הכי יפה לדעתך?

אני די חדשה בקמפוס, ובכל יום מגלה חלקים חדשים שלו. בחורף אני הכי אוהבת את הגשר בין הספרייה לבניין הנדסה בגלל הנוף והעננים, ובקיץ הכי נחמד (איך לא) בדשא…

גשר

דשא

מה את רוצה להגיד לסטודנטים החדשים והוותיקים המשתמשים בספרייה?

אני מקווה שתמיד תרגישו הכי חופשיים/ות בעולם לשאול אותנו שאלות, לבקש בקשות ולאתגר אותנו בחיפושים – בדיוק בשביל זה אנחנו פה. תחשבו עלינו בתור הסירי הספרייתית שלכן/ם (או הביקסבי – לאלו מכם/ן שמבינים/ות עניין 😉 ) אנחנו נעזור לכם ולכן ללכת בעקבות הלא נודע.

מה את רוצה להגיד למרצים ולחוקרים המשתמשים בספרייה?

הספרייה היא ליבת המחקר האקדמי, תחילתו של כל מחקר וכל תהליך הוראה הינם בידע, ולנו יש את האמצעים להנגיש לכם כל ידע – בין אם מדובר במחקרים, ספרים, בהשאלה בין ספרייתית (חינמית!), בעזרה בחיפוש פטנטים, בסיוע בבניית סילבוס ועוד. אנחנו לרשותכם תמיד!

מה החזון שלך לעתיד הספרייה?

הספרייה שלנו עומדת להיות ספריית ההייטק של הקמפוס. מה זה אומר? אנחנו רוצים לספק חווית למידה שהיא מחוץ לקופסה ועונה כל הצרכים שלכם, הקהל שלנו בפקולטות להנדסה ומדעים מדויקים. מה זאת ספרייה? האם היא מרכז למידה חשיבה משותף? מרחב תמיכה במחקר? מקום להשיג בו ספר למבחן? המייל הזה שאליו שולחים בקשה למאמרים ומקבלים תוך זמן קצר את כל מה שצריכים? אוזן קשבת? המקום הזה שמאפשר לכל המאמרים ב-Google Scholar להופיע לי בטקסט מלא? ואולי כל הדברים הללו באריזה אחת? מה שבטוח, The best is yet to come!

מלים לסיום?

כבר אמרתי שזה המייל שלי ancabadu@tauex.tau.ac.il ואתם מוזמנים לכתוב ולשאול כל דבר?