סיכום הדרכות חודש ינואר על RefWorks ו Mendeley

במהלך חודש ינואר ערכנו הדרכות על כלים לניהול מידע ביבליוגרפי RefWorks ו Mendeley.

הייתה היענות גבוהה להדרכות בעיקר מסטודנטים לתארים גבוהים וחוקרים.

במהלך ההדרכות הראינו את המאפיינים העיקריים של מערכות לניהול מידע ומדוע כדאי להשתמש בהם.

דיברנו על היתרונות של מערכות לניהול מידע ביבליוגרפי שבגינן כדאי לפתח הרגלים חדשים לחיפוש ושמירת רשומות ומאמרים :

• ריכוז רשומות ומאמרים במקום אחד מסודר.
  • יצירת מראה מקום וביבליוגרפיה באופן מהיר.
  • עבודה בענן וגישה מכל מחשב.

בין המאפיינים שהראינו המשותפים לשני הכלים:

ההבדלים בין הכלים:

בנוסף הדגשנו את ההבדלים בין RefWorks  ו Mendeley כדי שתוכלו להחליט באופן מושכל איזה כלי עדיף לכם.

מאפיינים של RefWorks בלבד

RefWorks מאפשר לבדוק את איכות הציטוטים המועברים אליו. הוא מציג את הרשומות בהתאם לסגנון הביבליוגרפי המועדף ומסמן מקומות בהם קיימים חוסרים. חיפוש המידע החסר נעשה על ידיכם ידנית. אך לפחות אינכם צריכים לעבור נתון נתון, אלא המידע החסר כבר מסומן לכם.

בכחול – מסומנים מקומות בהם RefWorks מעריך שיש חוסר ועליכם למלא אותו.

בצהוב – מסומנים מקומות בהם הוא בטוח שיש חוסר שעליכם למלא.

RefWorks מאפשר לבדוק את איכות הציטוטים המועברים אליו

בנוסף, ניתן ליצא ביבליוגרפיה מ RefWorks  ישירות ולא רק מ Word

ב Mendeley ניתן ליצור ביבליוגרפיה רק מתוך התוסף של Mendeley הנמצא ב Word.

מאפיינים של Mendeley בלבד

מעבר להיותו כלי לניהול מידע ביבליוגרפי Mendeley מהווה גם רשת חברתית.

בתמונה ניתן לראות שאני נמצאת בספריית הרשומות שלי, וביכולתי לעבור ל feed.

Mendeley מהווה גם רשת חברתית.

בפיד ביכולתי להעלות מאמרים, לזהות חוקרים שאני מעוניינת לעקוב אחריהם ואף לשלוח להם הודעה.

מאחר ומדובר ברשת חברתית ניתן לשתף תיקיות ומאמרים גם עם אנשים שחברים באוניברסיטאות אחרות. ב RefWorks ניתן לשתף תיקיות ומאמרים רק עם חברי האוניברסיטה בה אתם חברים.

אלו ההבדלים הראשיים בין Mendeley ו  RefWorks . ההחלטה באיזה מהכלים להשתמש תלויה בצרכים שלכם ובאיזה כלי משתמשים עמיתים שלכם.

פספסתם את ההדרכות הקבוצתיות אך מעוניינים לעבור הדרכה? צרו איתנו קשר בטלפון: 03-6406039, דואר אלקטרוני sciref@tauex.tau.ac.il או מלאו טופס להזמנת הדרכה.