1000 הורדות זוהרות

הספריה למדעים מדוייקים ולהנדסה מציעה אוסף ספרים אלקטרוניים של IOP. במהלך השנה האחרונה הורדתם למעלה מאלף עותקים של ספרי המכון. מדובר בעיקר בספרים מבואיים וממוקדים. בפוסט זה תיאור קצר של כמה מהספרים הפופולאריים ביותר שהורדו השנה. טווח נושאי הספרים בהם התעניינתם הוא רחב. ביניהם: משוואות גלים לא לינאריות וסוליטונים, ספקטרוסקופיה, כימיה קוונטית, ויזואליזציה מדעית, אנרגיות מתחדשות ועוד.

IOP – Institute of Physics

המכון לפיזיקה הוא אגודה מדעית בריטית ותיקה ששמה לה למטרה לקדם את החינוך והמחקר בתחום הפיזיקה. המכון מפעיל הוצאה לאור המפרסמת 70 כתבי עת וספרים רבים.

בין כתבי העת בהוצאת המכון: Reports on Progress in Physics

Reports on Progress in Physics

ירחון המפרסם סקירות מדעיות בכל תחומי  הפיזיקה.

וכתבי העת המשמעותיים:

The Astrophysical Journal – Supplement Series

The Astrophysical Journal

The Astrophysical Journal Letters

JOURNAL OF COSMOLOGY AND ASTROPARTICLE PHYSICS

ספרים אלקטרוניים

IOP Expanding Physics publishes high-quality texts from leading voices across the research landscape on key areas in physics and related subject areas.

IOP Concise Physics developed with Morgan & Claypool Publishers (M&C), focuses on shorter texts in rapidly advancing areas or topics where an introductory text is more appropriate.

לספריה למדעים מדויקים ולהנדסה גישה לחלק גדול מסדרת הספרים האלקטרוניים Institute of Physics – Concise Physics, סדרת ספרי מבוא בתחומי הפיזיקה השונים ולסדרה – Institute of Physics – Expanding Physics , העוסקת בתחומי מפתח בפיזיקה ובתחומים המשיקים לפיזיקה.

IOP שמה לה למטרה להיות הראשונה המפרסמת ספרי מבוא בתחומי מחקר חדשים ובשדות מחקר המתפתחים במהירות רבה. על פי רוב מדובר בספרים קצרים, ממוקדים, עדכניים ונגישים לקורא. קהל היעד של הסדרות הוא סטודנטים וחוקרים המעוניינים לקבל היכרות מהירה עם קשת רחבה של נושאים בפיזיקה ובתחומים סמוכים. חלק מהספרים הם טכניים במהותם, ואחרים מנסים להעניק רקע סמכותי לתחום.

ספרי IOP זמינים להורדה דרך הספרייה למדעים מדוייקים ולהנדסה בפורמט PDF ו- EPUB. הספרים זכו בחודשים האחרונים לקרוב לאלף הורדות מקהילת האוניברסיטה. ספרי ההוצאה בהם התעניינו במיוחד הקוראים שלנו הם:

Introduction to the Mathematical Physics of Nonlinear Waves

ספר מבוא בפיזיקה מתמטית של משוואות גלים לא-לינאריות מאת מינורו פוג'ימוטו. הספר מתמקד בתיאורית הסוליטונים הבסיסית וביישומיה. סוליטון הוא חבילת גלים השומרת על צורתה תוך התקדמותה במהירות קבועה בתווך. תכונה זו של הסוליטון נובעת מאיזון בין תכונת הנפיצה (דיספרסיה) של הגלים לבין האפקטים הלא לינאריים המצמצמים אותם. יציבותו של הסוליטון הפכה אותו לנושא מרכזי במחקר של תחומים רבים, ביניהם: סיבים אופטיים, לייזר, מחקר מגנטים ועוד.

Molecular Photophysics and Spectroscopy

ספקטרוסקופיה היא אמצעי להבנת המבנה האטומי והמולקולרי של חומר על ידי בחינת המפגש שלו עם גלי אור. הספר מתמקד במנגנונים היסודיים של התופעה, ספיגת אור ודיספרציה במולקולות והאנרגיה הנקלטת בהן. מדובר בספרון מבואי ואילוסטרטיבי הדורש רקע מתמטי בסיסי בלבד.

3D Scientific Visualization with Blender

ויזואליזציה של מידע מדעי תופסת מקום הולך וגדל בפרסומים בני ימינו. כמות הנתונים הנאספת והמופקת במחקר המדעי היא פעמים רבות עצומה. ויזואליזציה של נתונים היא צורה יעילה לארגון המידע, ויכולה לשפר את הבנתו, וכן את היכולת לתקשר וללמד אותו. הספר   3D Scientific Visualization with Blender עוסק בבלנדר, תוכנת קוד פתוח המשמשת ליצירת אפקטים ויזואליים, משחקים וכן מודלים למדפסות תלת ממד. הספר מלמד כיצד להשתמש בתוכנה לצורכי ויזואליזציה של חומרים מדעיים. בלנדר שימושית בויזואליזציית תלת ממד, ושימשה למשל את נאס"א.

ספרים נוספים בהם התעניינתם במיוחד:

Advanced Digital Imaging Laboratory Using MATLAB, Renewables, Visual Astronomy
Modelling Physics with Microsoft Excel, Quantum Chemistry

הספרים האלקטרוניים  בספריה למדעים מדויקים ולהנדסה

אוסף הספרים האלקטרוניים בספריה הוא רחב ביותר ומתעדכן על בסיס שבועי. האוסף מקיף את כל תחומי הליבה של הפקולטות למדעים מדויקים ולהנדסה, והוא מכיל מבחר עצום של ספרי מחקר, הדרכה ולימוד, לקט הספרים שלעיל מהווה רק חלק זעיר ממנו. אנו ממליצים מאוד לבדוק את חבילות הספרים האלקטרוניים בספריה.

אנו במדור רכש נשמח לשמוע על החוויה שלכם בשימוש בספרים אלו.

אתם מוזמנים לפנות אלינו גם בדוא"ל: tusacq@tauex.tau.ac.il